LicentaLicența:

Spy On funcționează într-un cadru legal, în baza licenței de funcționare nr. 360877/16.10.2015, eliberată de Inspectoratul General al Poliției Române(vezi foto).

Conform Art.2, alin.(1) din Legea 329/2003, „Detectivul particular își poate exercita profesia, după caz, în cadrul societăților specializate sau al cabinetelor individuale de detectivi particulari, înființate conform legislației comerciale și care funcționează în baza licenței eliberate de Inspectoratul General al Poliției Române.”

Funcționarea unor anumite societăți în afara legii vă poate pune în situații dintre cele mai neplăcute, de la gestionare improprie a probelor obținute de către așa-zișii detectivi și până la transformarea dumneavoastră în țintele unor acte de șantaj sau amenințare cu folosirea probelor sau publicarea lor în spațiul public(ex.internet).

De asemenea, probele obținute de către o societate de detectivi particulari care funcționează în afara legii, rămân fără valoare legală probatorie, deoarece ele nu vor putea fi susținute în fața instanțelor judecătorești sau a altor autorități judiciare.

Pentru a verifica legalitatea unei firme de detectivi particulari, vă recomandăm să dați o simplă căutare pe site-ul poliției române, unde găsiți lista completă a societăților și cabinetelor de detectivi licențiate, într-un fișier atașat în josul acestei pagini:

Puteți găsi și informații despre datele de identificare sau chiar informații fiscale despre societatea cu care intenționați să colaborați, introducând aici numele societății și județul în care își are sediul, sau aici codul unic de identificare, dacă îl cunoașteți.

Nu în ultimul rând, după ce v-ați asigurat că societatea este licențiată, deci funcționează legal, solicitați persoanei cu care discutați legitimația de detectiv particular(foto), existența ei dovedind atât faptul că persoana posedă atestatul de detectiv(foto), cât și că este angajat al unei societăți specializate de detectivi(foto). Nu uitați că detectivii, chiar atestați profesional, nu au dreptul de a practica această meserie decât în cadrul societăților specializate sau al cabinetelor individuale de detectivi!

Numai procedând astfel, veți putea alege o echipă de adevărați profesioniști, care să vă poată ajuta în rezolvarea problemelor dumneavoastră!

View the embedded image gallery online at:
http://www.detectivi-iasi.ro/ro/licenta#sigFreeIddc7e472ad9